Radiusdent.ro

Radius Dent

Pentru un zambet perfect, dar si un control preventiv, fa o programare acum!

Radiusdent.Ro

ORTODONTIE

ORTODONTIE

Ortodontia este ramura medicinii dentare ce se ocupa cu rezolvarea problemelor de malocluzie (inchiderea gurii) si malpozitie a dintilor(incorecta aliniere a dintilor). Tratamentul ortodontic are ca scop imbunatatirea imaginii fetei, sanatatea dintilor si a gingiilor si functionarea in bune conditii a aparatului masticator.
Alinierea dentara se realizeaza cu ajutorul aparatelor de ortodontie mobile sau fixe, care pot fi vizibile sau mai putin vizibile. O dantura aliniata nu este doar un factor estetic ci intra mai ales in sfera sanatatii dentare. Dintii inghesuiti, aliniati gresit sau prost dispusi sunt mai greu de curatat. In consecinta, sunt predispusi diverselor afectiuni dentare si gingivale.
Tratamentul ortodontic face ca zambetul dumneavostra sa arate fabulos, iar acesta va dura toata viata. De asemenea, tratamentul ortodontic va face ca intreaga fata sa arate mai frumos, prin corectarea rapoartelor dintre cele doua maxilare si prin schimbarea formei acestora. Daca vrei sa iti corectezi dintii, atunci trebuie sa urmezi un tratament ortodontic. Astfel de tratamente implica aplicarea unei presiuni usoare asupra dintilor in crestere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.
Varsta cea mai potrivita pentru a merge la ortodont este 8-9 ani. La aceasta varsta, oasele maxilare cresc mai repede si sunt mai elastice, de aceea , indreptarea lor si a pozitiei dintilor, se realizeaza mai usor. Dar puteti beneficia de tratament ortodontic la orice varsta. Trebuie sa retineti insa ca la varsta adulta tratamentul dureaza mai mult, datorita faptului ca oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilarie.
Exista doua tipuri de aparate dentare : fixe si mobile.
Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, incepand cu varsta de 8 ani. Ele au dezavantajul ca succesul tratamentului depinde de vointa copilului de a purta aparatele.
Incepand cu 12 ani, se folosesc aparatele fixe.
Este foarte important sa se corecteze pozitia dintilor nu numai din motive estetice, ci si functionale. Dintii inghesuiti nu pot fi igienizati corect si in timp se cariaza sau apar probleme parodontale. Rapoartele incorecte intre cele doua arcade provoaca tulburari, care se manifesta prin oboseala musculara si dureri la mestecat. Toate aceste probleme pot fi insa prevenite prin intermediul unui tratament ortodontic.

Radiusdent.ro

Informatii Contact

Ne puteti transmite impresiile, sugestiile, sau orice alt mesaj folosind acest formular:  Sau zilnic la numarul de telefon afisat.

0756353167
office@radiusdent.ro

Bd. Ferdinand Nr.47, Constanta, Romania ( Fosta cladire Unica Asigurari , langa Dioda in dreptul PNL de pe str. Traian )