Radiusdent.ro

Radius Dent

Pentru un zambet perfect, dar si un control preventiv, fa o programare acum!

Radiusdent.Ro

PARODONTOLOGIE

PARODONTOLOGIE

Inflamatiile gingiei ca raspuns al organismului la agresiunea microbiana sunt traduse prin sangerari gingivale care duc la aparitia bolilor gingivale. Acestea, netratate la timp, evolueaza in profunzime si duc la afectiuni parodontale ce favorizeaza crearea infectiilor, inflamatiilor si, in final, la pierderea dintilor.
Deoarece gingivita nu se manifesta simptomatic prin durere, majoritatea pacientilor nu abordeaza tratamentul acestor boli inca din faza incipienta, lasand loc aparitiei parodontopatiilor. Bolile parodontale in evolutie pot trece neobservate luni sau chiar ani.
Aceasta afectiune dentara se refera la imbolnavirea parodontiului marginal – aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare (gingii, ligamente dentare, etc.). Parodontoza are o evolutie diferita in timp, de la caz la caz, insa rezultatul final este aproape intotdeauna reprezentat de mobilizarea si pierderea dintilor de pe arcadele dentare, uneori chiar la varste tinere.
CARE SUNT SEMNELE PARODONTOZEI?
parodontologie-13[1]Intr-o prima faza a bolii se remarca o inflamatie a gingiilor, care devin rosii, tumefiate, dureroase si sangerande spontan sau la periaj. Netratata, aceasta gingivita se poate transforma in parodontopatie, insa acest lucru nu este obligatoriu. Trecerea catre parodontoza se face o data cu afectarea oaselor maxilare care se distrug, se demineralizeaza, isi micsoreaza volumul si astfel afecteaza implantarea dintilor.
Practic, pacientul simte o durere surda, difuza, la nivelul radacinilor dentare, de intensitate medie, care apare mai frecvent dimineata. De asemenea, pacientul poate observa gingia de culoare rosie – violacee, retractii gingivale. Alte semne ale parodontopatiei sunt reprezentate de formarea de spatii intre dinte si gingie (pungi parodontale) pline cu bacterii si puroi, ducand la gust si miros neplacut. De obicei toate aceste semne sunt insotite de prezenta tartrului dentar, care este unul din factorii incriminanti in aparitia parodontopatiei.
In fazele avansate ale bolii dintii se misca si se pierd unul cate unul de pe arcadele dentare.

Radiusdent.ro

Informatii Contact

Ne puteti transmite impresiile, sugestiile, sau orice alt mesaj folosind acest formular:  Sau zilnic la numarul de telefon afisat.

0756353167
office@radiusdent.ro

Bd. Ferdinand Nr.47, Constanta, Romania ( Fosta cladire Unica Asigurari , langa Dioda in dreptul PNL de pe str. Traian )